Traumebearbeiding med barn og unge

RVTS og Modum Bad holder på å videreutvikle traumebearbeidingsmetoder for barn og unge. I denne workshopen vil du bli invitert med inn i dette nybrottsarbeidet.

 

Kursinnhold

Du vil få opplæring i traumebearbeidingsmetoder som kan hjelpe barn til å integrere og tåle traumeminner bedre. Vi fokuserer på prinsipper som er funnet virksomme for behandling av traumelidelser på tvers av ulike traumebearbeidingsmetoder. Særlig vektlegges elementer fra metodene IRRT (Imagery Rescripting and Reprocessing Therapy ) og psykodrama der klienten enten via visualisering eller gjennom rollespill arbeider med å ta tilbake kontroll og mestring som ofte forstyrres når barn utsettes for vold og overgrep. I disse terapimetodene er poenget at klienten ikke bare eksponeres for traumeminner, men at nye elementer blir innlemmet i bildene og historien. I terapien skapes nye assosiasjoner og erfaringer til minnene , slik som å bli reddet ut av situasjonen, uttrykke det usagte og kjenne på den omsorgen som ikke var der i den opprinnelige situasjonen.
På denne måten dannes en sammenhengende historie med nye assosiasjoner der barnet i større grad blir i stand til å tolerere følelser knyttet til minnene. Målet er at barnet skal erfare kontroll, mestring og omsorg som ikke var tilgjengelig i den opprinnelige situasjonen. Kunnskapen om at barn er avhengig av reguleringsstøtte for å kunne tåle og integrere traumehendelser brukes også aktivt i bearbeidingsarbeidet.

Vi ønsker med dette metodeutviklingsarbeidet å kunne tilby klinikere flere verktøy i arbeid med traumeminner slik at de i større grad våger seg inn i de vondeste opplevelsene sammen med barna og omsorgsgiverne.

Det er begrenset plasser på kurset

Foreleser(e)

Mari Bræin, spesialrådgiver, RVTS Øst og Ingunn Holbæk, psykologspesialist, Modum bad

Kursansvarlig(e)

Mari Bræin, spesialrådgiver, RVTS Øst

Tidspunkt

09.00-15.30 (Registrering fra 08.30; lunsj kl.12.00-12.45)

Spørsmål angående kurset

Rikke Holand, Kurskoordinator, rikhol@rvtsost.no

 

Sist oppdatert: 04/07/2017

Praktisk informasjon

Oppstartsdato:

11/03/2016

Sted:

Auditoriet, RBUP, Gullhaugveien 1-3, Nydalen

Pris:

500kr. Lunsj er inkludert i kursavgiften.

Maks ant. deltakere:

50

Arrangør:

RVTS Øst

Ledige plasser:

Fullt

Påmeldingsfrist:

10/20/2016

Kontaktpersoner

Kurskoordinator:

Rikke Holand, Konsulent, RVTS Øst

Kontaktinformasjon

Kontakt oss

Sentralbord: 22 58 60 00
E-post: mail@r-bup.no

Besøksadresse
Gullhaugveien 1-3
0484 Oslo

Om RBUP

Ledige stillinger

Utgivelser

Ansvarlig redaktør: Direktør Arild Bjørndal

Webredaktør: Solveig Espeland Ertresvaag

 

RBUP © 2016

Sosialt

Følg oss på Facebook