Mindfulness som grunnlag for et godt lærings- og utviklingsmiljø

Vi har ledige plasser på kurset "Oppmerksomt nærvær (Mindfulness) i samvær med barn og unge", som gjennomføres med seks samlinger fra oktober 2016 til april 2017. Kurset rettes mot deg som jobber i skole, barnehage og skolehelsetjeneste.

Voksnes evne til nærvær og empati er av stor betydning i samværet med barn. I barnehage og skole er det selve grunnlaget for barns opplevelse av trygghet og samhørighet, for et godt lærings- og utviklingsmiljø. Mindfulness, som på norsk heter oppmerksomt nærvær, er å øve seg i være tilstede med virkeligheten slik den er, her og nå. Det skaper pusterom, virker stressreduserende og bidrar til å utvide handlingsrepertoaret for å takle det som oppstår. Det er også en måte å trene sin evne til nærvær og empati, styrke sin relasjonskompetanse. Å øve seg i oppmerksomt nærvær er erfaringsbasert læring. Regelmessig trening styrker iboende ressurser for oppmerksomhet, selvregulering og empati. Barn og unge kan også ha nytte av slik trening. Forskning viser imidlertid at vi voksne må begynne med oss selv.

Grundig innføring
Kurset gir en grundig innføring i oppmerksomt nærvær/mindfulness. Overordnet mål er at deltakerne får mulighet til å styrke og utvikle sin evne til nærvær og empati, både i forhold til seg selv og andre. Det vil være fokus på mestring av stress, regulering av følelser, anerkjennende og oppmerksom kommunikasjon. På siste del av kurset blir det mulighet for å trene på å lede øvelser.

Undervisningen består av teori og praktiske øvelser, dialog og refleksjon. Det blir hjemmeoppgaver knyttet til å øve seg i mindfulness i hverdagen. Forhåndskunnskaper i mindfulness er ikke nødvendig.

For mer informasjon og påmelding, trykk HER

 

Denne siden ble sist oppdatert: 11.10.2016
Tvillinglotus bilde

Kontaktinformasjon

Kontakt oss

Sentralbord: 22 58 60 00
E-post: mail@r-bup.no

Besøksadresse
Gullhaugveien 1-3
0484 Oslo

Om RBUP

Ledige stillinger

Utgivelser

Ansvarlig redaktør: Direktør Arild Bjørndal

Webredaktør: Solveig Espeland Ertresvaag

 

RBUP © 2016

Sosialt

Følg oss på Facebook