To dagers kurs i mindfulness

Jobber du med barn og unge? Ønsker du å arbeide med å bli mer tilstede i livet ditt og i møte med dine klienter? Da kan kanskje kurset «Oppmerksomt nærvær i den terapeutiske hverdag» være noe for deg.

-Gjennom de siste 10 år har mindfulness vært et stort, nytt forskningsområde. Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) er i dag anerkjent som et evidensbasert program i USA med positiv effekt på en rekke fysiske og psykiske besvær, bl.a. stress.

Våre kurs sikter på å gi behandlere en mulighet for å utvikle slik praksis for egen del, forteller psykologspesialist Astri Lindberg, som er en av mindfulness-teamet på RBUP Øst og Sør.
 
Lang erfaring
Sammen med Hilde Melsom, Gro Vatne Brean og Ingeborg Egebjerg, alle psykologspesialister i RBUP Øst og Sør, ønsker hun nå å hjelpe klinikere til å lære seg gode metoder for avslapping og å være tilstede i eget liv og for klientene.
- Å praktisere mindfulness regelmessig, ser ut til  å bedre terapi-utkomme, øke empatien med pasienten og også gi økt selvmedfølelse, fremhever Lindberg. Både hun og de andre kurslederne har lang erfaring med meditasjon og har egen instruktørutdannelse innen MBSR.

-Som behandlere i psykisk helsevern er vår primære oppgave å være til støtte og hjelp gjennom møtene med dem som trenger det. Vi bruker mange kanaler i oss selv for å møte, forstå og gi gode innspill på ulike nivåer. Vi er som terapeuter langt på vei selve verktøyet for endring. Å gjøre en god jobb som terapeut, uten å bli for sliten, er en utfordring. Tilstedeværelse i det som skjer her og nå kan hjelpe oss, gir oss tilgang til vårt eget indre, måter å regulere vårt indre på og varhet i forhold til å oppfatte klientenes strev, sier Lindberg.

Kurset som arrangeres av RBUP Øst og Sør og Spedbarnsnettverket går over 3. og 4. november og heter
«oppmerksomt nærvær». Det er et introduksjonskurs som gir en grunnleggende innføring i tenkingen og opplevelsesorienterte øvelser for alle som vil lære mer om mindfulness, og målgruppen er alle som arbeider med barn og unge. Det trengs ingen forkunnskaper for å delta. Trykk her for mer informasjon og påmelding.

 

Denne siden ble sist oppdatert: 15.10.2015
Mindfulness-teamet på RBUP inviterer til kurs i mai.

Mindfulness-teamet på RBUP inviterer til kurs i mai.

Kontaktinformasjon

Kontakt oss

Sentralbord: 22 58 60 00
E-post: mail@r-bup.no

Besøksadresse
Gullhaugveien 1-3
0484 Oslo

Om RBUP

Ledige stillinger

Utgivelser

Ansvarlig redaktør: Direktør Arild Bjørndal

Webredaktør: Solveig Espeland Ertresvaag

 

RBUP © 2016

Sosialt

Følg oss på Facebook